Házhoz gurulnak a túrógombócok Szegeden, közel 140 féle variációból választhatsz
Gondoltátok volna, hogy nem csak porcukros vagy netalán fahéjas lehet? Tamás
közel 140-féle gombócvariációt álmodott meg,
és majd 3 évnyi előkészület és kísérletezés után úgy döntött, hogy november 23-án akkor is megnyitja a Gombóc Túróbár Manufaktúrát, ha a körülmények nem éppen kedvezőek.
A történet úgy kezdődött, hogy Tamás húsz évnyi vendéglátós múlttal és hét évnyi külföldön szerzett tapasztalattal a háta mögött elérkezettnek látta az időt, hogy hazaköltözzön, és végre saját vállalkozást indítson. Már csak azt kellett eldönteni, hogy szendvicsezőt nyisson vagy a briteknél akkor már népszerű, bubble waffle árusításába fogjon.
Egy este londoni lakásukban párja, Tamara meleg túrógombóccal várta, melybe beleharapva Tamás úgy érezte, hogy végre-valahára megtalálta azt, amit keresett.
Az elhatározás megszületett, mi pedig a gombócokat megkóstolva nagyon örülünk, hogy nem a bubble waffle mellett döntött.
A hazaköltözést és a hosszas előkészületeket követően a fiatal pár a Feketesas utca 17. szám alatt talált magának üzlethelyiséget, amely pici, de praktikusan berendezett, a falakon a jól felismerhető logó kék, fehér és pink színei köszönnek vissza. Ottjártunkkor az előkészületek utolsó simításai még hátra voltak, ezért nektek is hagyunk némi felfedezni valót.

Ahhoz, hogy november 23-án meg tudjanak nyitni, a forgatókönyvön is változtatni kellett, így kiszállítással és elviteles kiszolgálással rajtolnak majd. Akik elviteli szándékkal érkeznek, az első napon apró ajándékra is számíthatnak.
A kóstolást a
"Klasszikus" túrógombóccal
kezdtük, azt valljuk ugyanis, hogy minden az alapokon múlik. Tamás elmondta, hogy a gombócok 91%-a túró, tojás pedig egyáltalán nincs bennük. Már az első harapásnál érződött, hogy egyáltalán nem túloz, a gríz szinte alig észrevehetően van jelen. Az otthon megszokottnál puhább és légiesebb túrólabdák belül nem cukrozottak, vagyis csak akkor édesek, ha a porcukorral kikevert tejfölbe mártogatjuk őket. Az édesítés terén szerencsésen megtalálták a középmértéket, de a biztonság kedvéért minden pulton porcukorszórók sorakoznak az igazán édesszájúak számára.


A nagy klasszikus után az új hullám vizein eveztünk tovább.
Az "Oreo" névre hallgató gombóc egy igazi vagány,
amely a fekete bundának köszönheti rosszfiús külsejét. A gombóc belseje itt is csupa túró, de az élményt tovább fokozzák a roppanós kekszdarabok. A mártáson is csavartak egyet, ugyanis az édes tejfölt mascarponéval keverték ki, amitől sűrűbb és krémesebb állagot kapott.