Házhoz gurulnak a túrógombócok Szegeden, közel 140 féle variációból választhatsz
A következő fogás a "Meggyszósz" nevet kapta, ugyanis
a zsemlemorzsába forgatott túrógombócokat gyönyörű színű meggyszósz kíséretében szervírozzák.
Tamás elmesélte, hogy a nagymamája ihlette ezt a fogást, aki gyerekkorában gyakran főzött neki tejfölös meggymártást. Kifejezetten jól állt a gombócoknak, hogy a "kobakjukra" szórt ropogós csokiforgács időközben olvadozó fehér csokoládévá vált.


Kóstolgatás közben Tamás elmesélte nekünk, hogy a közhiedelemmel ellentétben a túrógombóc eredendően nem is édesség volt. Hogy hogyan lett az eleinte sós és kemény gombócokból egy légiesen könnyű édesség? A Gombóc Túróbár Manufaktúrában többek között ezt is elolvashatjuk majd.
Nos, sós túrógombócot mi is ettünk már köretként, de főételként még nem volt hozzá szerencsénk, ezért (bár már kezdtünk jóllakni) hagytuk, hogy Tamás megmutassa, mennyi lehetőség rejtőzik ebben a műfajban.
A "Bruschetta" sokak számára ismerős lehet, de túrógombócként nem sokan találkozhattak vele.
Ennek az olasz előételnek (pirított kenyérke) a klasszikus változatára jellemzően fokhagymát, paradicsomot és bazsalikomleveleket pakolnak, mely elemeket Tamás mind belecsempészett a mártásba. A bruschetta külsejére jellemző roppanósságról a grissinik gondoskodtak, a falat végén pedig egy leheletnyi fahéj kölcsönzött még különlegesebb ízt a szósznak.


Ennyi már gombócból is sok volt, egész egyszerűen nem fért több belénk, de biztosan rendelünk majd tőlük, ugyanis azóta sem hagyja nyugodni a fantáziánkat, hogy milyen lehet a mákba forgatott verzió meleg almaszósszal.
A másik, amiért vissza kell térnünk, az a pisztáciabundás túrólabda házi málnapürével.
(Kóstolás nélkül is előre borítékoljuk, hogy közönségkedvenc lesz.) A tejcukor-érzékenyekre is külön gondoltak, számukra laktózmentes gombócokkal kedveskednek majd.
Ami az árakat illeti, cirka
1.900 forintból egy édeset és egy sósat is meg tudsz kóstolni, ami 6 db gombócot jelent,
ez pedig már egy főétkezést is kiválthat, de érdemes lehet akár csak egy desszertért beszaladni ebéd után. A túróbár - a reggelizni vágyókra is gondolva - reggel 7 órától nyitva tart majd, így munkába menet is beugorhatunk az elviteles gombócokért, ha az unalmas péksüteményeket egy fehérjében gazdag, finom reggelire cserélnénk.