A legjobb fagylaltlelőhelyek – 3 tipp, hogy hol fagyizz Szegeden
Ezúttal a legjobb fagylaltlelőhelyek nyomába eredtünk, és bár sikerült néhány nap alatt tönkretennünk mindazt a kőkemény munkát, amit az elmúlt hónapok edzéseibe fektettünk, mégis megérte, mert elképesztően finom fagyikat kóstoltunk.
Torta Művek - Derkovits fasor
Elsőként egy újszegedi cukrászdát ajánlunk, kiváló parkolási lehetőséggel, közel a Holt-Maros sétányhoz, ami szuper úti cél a szabadba vágyóknak. A Torta Műveknél tett látogatás mindig kellemes meglepetést tartogat számunkra, ugyanis az áthúzás, dresszírozás, dekorálás stb. a kiszolgáló pult mögött történik, így sorban állás közben megleshetjük a cukrászok munkáját, és gyönyörködhetünk a szebbnél szebb tortákban.


A látványcukrászdában tejmentes, cukormentes, vegán és "semmitől sem mentes" fagylaltok közül választhatunk. A gombócok 5 dkg-osak és 300 forintba kerülnek.
A pisztácia, illetve a cukor- és tejmentes fagylaltok 50 forinttal drágábbak, de a pisztáciára így sem tudtunk nemet mondani. Nem bántuk meg! Az egyik helyi specialitás a mentafagyi egy kevés csokival. Nos, egyáltalán nem rajongok az after eight jellegű desszertekért, de ennél a fagylaltnál elképesztően jó arányokat sikerült összehozni.
Az elvitelre szánt hűsítő finomságot tölcsérben és sétálókehelyben is kérhetjük. Mivel a gombócok a nagy melegben egy szempillantás alatt olvadásnak indulnak, nem érdemes sokáig várni velük. A gyors olvadástól senki ne ijedjen meg, ez éppen azt jelzi, hogy biztosan nem került pálmaolaj a fagylaltunkba.
Rudi & Fickó - Oroszlán utca
A két kópé border terrierről elnevezett Rudi és Fickó olyan széles portfólióval rendelkezik, hogy vétek lenne fagylaltozónak titulálni, mégis a város egyik legfinomabb fagyijára bukkantunk náluk. A történet úgy kezdődött, hogy a Cirmit megálmodó Nándi és Timi hazacsábították barátaikat Angliából, hogy közös vállalkozásba kezdjenek. Zoli és Mariann addigra már kitanulta a fagylaltkészítés minden csínját-bínját, és a Yorkshire Dales Ice Cream-mel komoly elismeréseket szerzett külföldön.
Receptjük egyszerű: "Magas minőségű alapanyagok, zéró állagjavító, zéró habosító, zéró mesterséges színezék. Minden olyan ízű, ahogy azt a természet adta nekünk."


A kínálatot a harmonikus, letisztult ízek jellemzik, amelyek természetesek, mégis intenzívek. A fagylalt tömör és selymes. A textúrákkal való játék jegyében minden gombócba belecsempészik magát az alapanyagot is, így a mangó fagylaltban igazi mangódarabokkal találkozhatunk, a pisztáciában pedig olykor egy-egy apró pisztáciaszem okoz kellemes meglepetést.
A pisztácia - ha nem fogyott ki - szinte kötelező választás, és a füge-dió kombinációt is feltétlenül érdemes kipróbálni. Érdekes, hogy míg én határozottan a diót éreztem jobban, addig Andi szerint inkább a füge dominált. Az ecuadori csoki a Lindt csokoládéra emlékeztetett bennünket és a csoki-meggy sorbet-t is nagyon izgalmasnak találtuk.
Az általunk kóstoltakon túl erdei gyümölcs, eper sorbet, citrom, vanília és stevia meggy is szerepel a kínálatban. Az árak 350 és 450 forint között mozognak, kivétel a pisztácia, ami 490 forintba kerül. Bár a 490 forintos gombócár drágának mondható, mégis az élmény miatt próbáljátok ki a pisztáciát is, garantált az addikció.