A legjobb fagylaltlelőhelyek – 3 tipp, hogy hol fagyizz Szegeden
REÖK Kézműves Cukrászda - Magyar Ede tér
A város talán legszebb szecessziós épületében működő REÖK Cukrászda nem csak kézzel készített süteményeiről, de fagylaltjáról is méltán híres. Akárcsak a Szó Gellért által megálmodott sütemény-csodák, a hűsítő desszertek is helyben készülnek, tartósítószerek és adalékanyag hozzáadása nélkül.
A jelenleg kapható 40-féle íz között olyan cukormentes változatok is megtalálhatók, mint a cukormentes pisztácia, mangó-passió és csoki-málna. A tejmentes csokoládé-narancs a laktózérzékenyek számára is biztonsággal fogyasztható. A nagy klasszikusok mellett meglepő ízkombinációkkal is várják a vendégeket; az egyik régi kedvencünk a körte-parmezán-pekándió, ami sajnos legutolsó látogatásunkkor pont nem volt elérhető. Az erdei gyümölcs rajongóknak valódi csemege a málna-áfonya-ibolya. A pisztáciát itt sem érdemes kihagyni, édes és krémes, de a háttérben feldereng a pisztáciára jellemző sós ízvilág is.



A gombócok ára egységesen 350 forint. Ha nem sietünk, akkor a pálmafás teraszon üldögélve csónak alakú fagylaltos kehelyből is elfogyaszthatjuk gombócainkat. Ilyenkor sorba sem kell állnunk, kényelmesen válogathatunk az elénk tett desszertlapról. Aki az Árkádban szeretne hasonlóan jót fagyizni, annak érdemes felkeresni a Reök Cukrászda kistestvérét, a Delimo Cukrászdát, amit tavaly az év kávézójának választottak a Kávékorzó Magazin közönségszavazásán.
A pisztáciát mindenhol megkóstoltuk, ez volt az összehasonlítási alapunk. Nálunk a Rudi és Fickó pisztáciája lett a favorit, de természetesen ez csak a mi szubjektív véleményünk. Szerencsére még előttünk áll a nyár, így van idő arra, hogy mindenki felállítsa a saját személyes rangsorát.