Gasztro-világszenzációval készül idén a Gellért Hotel
November 5-6-7-8-án a főváros – hagyományosan – legizgalmasabb Márton napi eseményét rendezi meg a Danubius Hotel Gellért, idén a Bortársaság, a Bor és Piac, a VinCE Magazin és a Magyar Konyha szakmai támogatásával. Az immár ötödik – és négynaposra bővült - Márton napi Borfesztivál a “Borok-Libák-Fűszerek” szlogennel csábít benneteket a patinás szállodába.
Lesz közel száz borászat, liba minden mennyiségben, Budapest legjobb gasztrohelyei, interaktív mesterkurzusok, hajnalig tartó afterparty a Gellért Fürdőcsarnokban. Ezzel még nincs vége: ismét megnyílik a Lakosztályétterem és a gasztrokalandozásokat világszenzációval zárja a Márton napi Sunday Brunch. Ezúttal gasztro-világszenzációval is készülnek: itt kóstolhatjátok meg a világon először a pekingi libát és a liba sushit is. Méltó ünneplés az 5. alkalomra, igaz? Mutatjuk is a programokat.
Sörrel indít a Márton napi Borfesztivál
A nulladik napon a “sörre bor mindenkor” mondás szerint a sör kerül a középpontba a fesztiválon. Kóstolhattok sörkoktélokat, és lesz sörkurzus Katona Csaba történésszel, akinek előadásai felérnek egy stand up comedyvel. Bemutatkozik „Két dudás egy konyhában”: Paul Mizener, skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfjének közreműködésével, magyar és skót fogásokkal, valamint magyar és skót kézműves sörkülönlegességekkel. Részletek ITT.
Sörre bor
Másnaptól jön a sörre a bor. Pénteken a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok, vidéki gyöngyszemek érkeznek, akiknek boraival ritkán találkozhattok a fővárosi boros polcokon. Szombaton a Bortársaság válogat, a legnagyobb neveket és legkiválóbb borokat felsorakoztatva a kiállítók között. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak. Ott lesz az Aranyszarvas, a Bükki Sajt és a mára már fogalommá vált Zing Burger is. A Fűszerszobában a Magyar Konyha novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, Ambrus Lajos mesél a régi, tradicionális és az új hullámú magyar konyha fűszereiről. De szó lesz arról is, hogyan befolyásolhatják ételeink alapfűszerei a megfelelő borválasztást!
VIDEO: V. Márton napi Borfesztivál a Gellértben
November 5. Csütörtök
18:00 Üdvözlő sörkoktélok
18:30 – 20:00 Sörkurzus Katona Csaba történésszel
20:00 órától Két dudás egy konyhában sörvacsora
November 6. Péntek
17:00 – 22:00 óra között Korlátlan bor- és pálinkakóstolás
19:00 és 20:00 Mesterkurzusok-Fűszerszoba
19:00 óra 5 Étterem 5 Fűszer, rendhagyó libavacsora a Gellért Sörözőben
19:00 óra – Ezeregy fűszeres éjszaka meséi Lakosztályétterem a 422-es deluxe apartmanban
22:00 – 02:00 óra között After Party a Fürdőcsarnokban
22:00 – Sister Act, Tóth Vera és Tóth Gabi koncert
23:00 – DJ Garami
A zene mellett a DiVino Borbáré és a gasztro kiállítóké a főszerep
November 7. Szombat
17:00 – 22:00 óra között Korlátlan bor- és pálinkakóstolás
19:00 és 20:00 Mesterkurzusok-Fűszerszoba
19:00 óra 5 Étterem 5 Fűszer, rendhagyó libavacsora a Gellért Sörözőben
19:00 óra – Nagy Gatsby Lakosztályétterem a 422-es deluxe apartmanban
22:00 – 02:00 óra között After Party a Fürdőcsarnokban
22:00 – Kiscsillag koncert
23:00 – Anima Sound System DJ Set
A zene mellett a DiVino Borbáré és a gasztro kiállítóké a főszerep
November 8. Vasárnap
12:00 és 15:00 óra között Héjja László, Maki Chef és Wang Mester főszereplésével interaktív Sunday brunch
5 étterem 5 fűszer
Mindkét napon főszerepet kapnak a fűszerek is. Az „5 étterem 5 fűszer” borvacsora keretében a Gellért Söröző mellett a magyar kortárs gasztronómia legjobbjai, az Alabárdos, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci! Konyha! összefogása szenzációs menüt ígér nektek. Bicsár Attila, Frideczky András, Gyurik Gábor, Mizsei János és Mogyorósi Gábor egy-egy fűszert szólaltatnak meg a fogásokban, melyekhez a különleges borokat Németh Ági, a VinCE Magazin főszerkesztője és a VinCE Budapest főszervezője személyesen ajánlja.
Látvány és ízek: Lakosztályétterem
Ismét megnyílik a Gellért Szálloda által tavaly megteremtett gasztroműfaj, a Lakosztályétterem is a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmanjában, ahol pénteken Héjja László, a Gellért mesterszakácsa és vezető séfje a kelet varázsát idézi meg gasztronómiai remekeivel. Ekkor Nieto Mercedes, világszerte elismert orientális táncosnő lesz vendége. Másnap pedig a szálloda építésének korszakát, a Nagy Gatsby Amerikájának hangulatát hozza el, a kiváló ételek mellett Váczi Eszter, a bársonyos hangú énekesnő segítségével.
Minden este buli
Mindkét nap lesz After Party is, pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi koncert, utána pedig DJ Garami szórakoztat majd benneteket, szombat estére pedig érkezik a Kiscsillag zenekar és az Anima Sound System DJ Set. Az After party alatt az ország egyik legfelkapottabb helye, a DiVino Borbár vár mindenkit.
Világszenzáció a Gellértben
Vasárnap pedig egy gasztronómiai mérföldkő, egy világraszóló szenzáció tanúi lehetünk. Márton napi Sunday brunch keretében a Gellért vezető séfje mellett a vasárnapi ebéd vendége lesz a meghökkentő ízeiről méltán elhíresült Wang mester és a modern japán konyhaművészet legismertebb hazánkban élő képviselője, Maki Chef, akik elkészítik a világ első pekingi libáját, liba sushiját és liba paprikását is.
November 5-8. V. Márton napi Borfesztivál
helyszín: Danubius Hotel Gellért
Sörkurzus Katona Csaba történésszel 3.490 Ft
Két dudás egy konyhában sörvacsora 6.990 Ft
Fesztiválbérlet 7.990 Ft
Fesztiváljegy 5.990 Ft
November 6-ai 5 Étterem 5 Fűszer borvacsora 12.990 Ft
November 7-ei 5 Étterem 5 Fűszer borvacsora 12.990 Ft
Lakosztályétterem – Ezeregy fűszeres éjszaka meséi 14.990 Ft (Limitált számban kapható!)
Lakosztályétterem – Nagy Gatsby 14.990 Ft (Limitált számban kapható!)
Sunday brunch jegy 7.990 Ft
Sunday brunch gyerekjegy 3.990 Ft
Jegyeket személyesen a Gellért Hotel recepcióján 0 – 24 óráig vehetitek meg.
Ha te is várod a libafinomságok és borok ünnepét, nyomj egy lájkot!