Soha nem volt még ekkora tömeg a Gourmet Fesztiválon a pénteki napon
Két évben kellett mellőznünk a Gourmet Fesztivált, és úgy tűnik, az emberek igazán ki voltak éhezve és szomjazva erre az eseményre, mert rengetegen látogattak ki az első napon, pénteken.









Hasznos tippek, tapasztalataink alapján:
- Az idei téma miatt a felhozatal színesebb, mint bármikor, hiszen mindenkinek mást jelent az "örökség".
- Érkezzetek időben, mert a menü nem mindenhol tart ki vacsoráig.
- A legpopulárisabb helyeken (pl. Rácz Jenő standja), komoly sorban állás alakulhat ki.
- Az árak nagyon változóak. Láttunk 8000 és 2600 forintos főételt is.
- Poharat 1500 forintért lehet bérelni. Tegyétek el a kölcsönzésnél kapott blokkot, hogy a visszaváltás gördülékenyen menjen.
- Készpénzes fizetésre nincs lehetőség.
- 14 éves kor alatt ingyenes a belépés.
- Kutyát behozni nem tilos, de a nagy tömeg miatt nem javasolt.
- A jegyeket érdemes indulás előtt, elővételesen megvenni, mert ha egy adott napon teltház lesz, elővételes jeggyel akkor is be lehet lépni.
- Az előadások ingyenesek, de a workshopokra már nincs hely.
Mutatjuk, hogy mi miket kóstoltunk. A minőséggel természetesen sehol nem volt probléma.
Vannak olyan helyek, ahol igazán kreatív, de kifejezetten apró, kóstoló adag jár (pl. 42 Restaurant), és van, ahol akkor tányérral adnak, hogy félig jól is lakik az ember (pl. Bori Mami Étterem). Ezen nem érdemes háborogni, ebből a szempontból is különbözőek a helyek, és kész.
Próbáljatok ki minél különlegesebb ételeket, vagy olyan helyeket, ahova régóta vágytok. Nyugodtan kérdezzetek a kiállítóktól, szívesen mesélnek magukról, és az ételekről/italokról is.
42 Restaurant & Bar
Langyos nyári töltött káposzta
Tejberizs, kesudió, zöld alma, wasabi

Arany Kaviár Étterem
Füstölt pisztráng „tatár”, spárga

Bobajka
Riolitos libamájterrine tokaji borral
Zempléni bobajka


Bori Mami Étterem
Káposztás tészta, kacsamájszósz, füstölt kacsamell
Aludttejes ganca, rebarbara


BOTANIQ Bár

Costes
Savanyított makréla „ruszli”, dinnye, feta, menta

ÉS Bisztró
Szalontüdő ÉS császármorzsa


Kreinbacher Bistro
Rántott malacfül, lila káposzta, gyömbér, csili

Műhely, az Onyx előszobája
ÁZTATÁS -melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt

A teljes menüsort itt találjátok:
Helyszín:
Millenáris, 1024, Budapest, Kis Rókus u. 16–20.
(A Park a Lövőház utca, Fény utca, Kis Rókus utca, Marczibányi tér által határolt területen fekszik. A Fesztivál főbejárata a Fény utcáról nyílik.)
Napijegy:
Online: 5 900 Ft ; Helyszíni jegypénztárakban: 6 200 Ft
A belépőjegy mellé ajándék kuponok járnak: https://gourmetfesztival.hu/hu/kuponok
Nyitvatartás:
Ma és holnap is 11.00-tól 22.00-ig.
Jöjjön még pár kép a pénteki napról, kedvcsináló gyanánt:
















