Sörben úszik a műegyetemi rakpart
Már a tegnapi kora délutáni kánikulában ezrek látogattak ki a Főzdefeszt és a Street Food Show idén összeboronált, ütősnek ígérkezett fesztivál párosára.
Sör és street food? Halhatatlan kombináció, vegyük hozzá a hosszú hétvége karibi időjárását, és már nem is csodálkozunk, hogy az a maradék embertömeg, amely nem menekült még el hajnalban a Balatonra vagy a Fröccsfesztiválra, az bizony tiszteletét tette az idén a Műegyetemi rakpartra helyezett rendezvényen. Az első dolog, amit konstatáltunk, hogy ez a feszt is beszállt a fesztiválkártya alkalmazók boldog családjába, viszont nincs elég feltöltőpont. Kígyóznak a sorok, a kígyó formájú fesztivál bejáratánál és azon is túl. Egy hatalmas részeg kígyó az egész.




A mai naptól azonban a szervezők újabb kártyafeltöltő sátrakat állítanak fel, hogy kezeljék a nem várt népszerűségből adódó problémákat. A fesztivál egyenes szerkezetéből adódóan, nagyon sok testes IPA-t kell elfogyasztanotok, hogy eltévedjetek (de nem lehetetlen). Felvonultak az idén indult Food Truck mozgalom képviselői is, és hatalmas népszerűségnek örvendenek dekoratív és jópofa kinézetükkel, ami sokszor tükrözi kínálatukat is.
Két zseniális Barkast is találunk (NDK-s kisbusz típus, még az "átkosból" - a szerk.), az egyik a Szendzsóék Reggeli Járata, ami egy metálbarna, alufelnis gettó-Barkas, beépített kávéfőzővel és rostlappal. Reggeli szellemű szendvicseik a nap bármelyik szakában frenetikusan jó csúsznak egy isteni kávéval, vagy a hely miliőjéhez illően akár mondjuk egy Rizmajer-féle konyakmeggyes sörrel. A másik Barkas, a színvilágában merészebb rózsaszín fekete Barkas Bar, akik remek sörfőzdékkel kooperálva olyan hangulatot árasztanak maguk körül, hogy legszívesebben beugranál az anyósra, és irány Zadar söröstül.





Bent, a fesztivál mértani közepén, valamit körüláll a tömeg, de ez csak a látszat, valójában sorban állnak, majd utána állják körbe. Ez a Zing Burger lesz. Fastfood style gourmet burgerük úgy hasít a budapesti köztudatba, mint megvadult gepárd a gyorsvonat előtt. Okosabb döntés elindulni a Gozsduba, ha zingezni szeretnétek. Ha valami tüneményesre vágytok, érdemes megkóstolni a Piknik Utczabár krémes meggylevesét pillecukorral. Növényekkel, és színekkel teli autójuk látványától nem lehet nem mosolyogni. Ezután muszáj lesz gyümölcsös irányba továbbmozogni, irány a tapolcai Stari, ahol megtapasztalhatjátok, mit tud a szűretlen búzasör és a grapefruit párosa.
Ettetek már sört? Sőt.. ettetek már pálinkát? Ez a kérdés szimbolizálja leginkább a két fesztivál egybeolvadását a Lyan standjánál, ahol alkoholzseléket kóstolhattok, a szilvapálinka-kockán keresztül a Legenda sörfőzde legendás sörei zselésített verziójáiig. A másik oldalon pedig sörfagyival találkozhattok, de nem ám valami egyszerű világossal, IPA-sörfagyi! A Pista Bá' urban food egység Gourmet fesztiválon taroló birkaszives wrapja után ezúttal kacsaszívet csomagolt össze, ázsiai jellegű körítéssel. Ehhez limonádéval várja a tisztulni vágyókat, vagy sofőr szerepben szomorkodó fesztiválozókat. Egy óra elteltével ismét egy zavaró tényező fogad minket: nem tudjuk hova kidobni a szemetet. Mindenféle gerillakukák alakulnak ki a területen, és megfigyelhetjük, mennyi minden férhet bele egy söröspohárba, ha a szükség úgy hozza. Estére egyre több szemeteszsák bukkan elő a sörpadokon, remélhetőleg a probléma elhárult.






Összességében hangulatos, és tartalmas a fesztivál, semmi kéretlen giccs, vagy szponzorállomás-hegyek, pont arról szól, amiről kell : sörről, és ételekről. Igaz, nem csak sörök, sorok is vannak - de nem ráérünk? Hosszú hétvége van! Érdemes a többi napra is kilátogatni, egy nap sehogy sem lesz elég eleget kóstolni.
Ha te is megnéznéd, nyomj egy lájkot!