Már a brit királyi család konyhájában is kisült a mézeskalács - ezek II. Erzsébet kedvencei
Bár a brit királyi család híres arról, hogy mindent igyekeznek privát dologként kezelni, vasárnap valamilyen szinten mégis kivételt tettek, ugyanis az a Buckingham palota séfjei megosztották, hogyan is készítik el a klasszikus karácsonyi mézeskalácsot - írja a Blikk a Royal.uk nyomán
• 200 gramm liszt
• 1 teáskanál gyömbérpor
• 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
• 100 gramm sózatlan vaj
• 75 gramm barna cukor
• 45 milliliter tej
• 25 gramm porcukor a szóráshoz
A klasszikus mézeskalács-recepten kívül a cukrász megosztotta a legfontosabb titkot is: a tésztát a sütés előtt egy éjszakán át pihentetik, majd miután formára vágták, még egy órára beteszik a hűtőbe – így biztosan megőrzi a formát.
Természetesen II. Erzsébet királynő is nagy rajongója az karácsonyi édességeknek: kedvence a hagyományos brit mince pie, amelyet a Buche de Noël, azaz a karácsonyi csokis fatörzstorta követ.
#DYK Royal Pastry chefs will create over 1,200 mince pies for each of the festive receptions held at the Palaces this Christmas? Get the recipe here: https://t.co/kQrORQ9g5L pic.twitter.com/BLxUfTSRHc
— The Royal Family (@RoyalFamily) 2018. december 17.