Gourmet: gombócból sok, kaviárból és pezsgőből még több!
Én személy szerint könnyekig hatódtam a Gourmet Fesztivál idei témáitól: gombóc, kaviár és pezsgő.
Biztos vagyok benne, hogy a gombóc szóra sok ismerős kép ugrik be mindannyiunknak (szilvás, túrós, húsos...), de én érzem ebben a témában az izgalmas kihívást is, hiszen megannyi dolgot lehet tésztába tölteni, és rengeteg dolgot lehet így formázni. Biztos hogy lesznek meglepő és izgalmas kombinációk.
A másik főszereplő, a kaviár meg az az étel, ami a magyar tányérokon abszolút nem szokványos és nem is túl gyakori vendég, úgyhogy remek alkalom lesz ez az ismerkedésre.
Jah, és a pezsgő! Hát kérem, a buborékoknál elegánsabb kísérőt nem is találhattak volna.
Szóval idén tényleg izgatottan várhatjuk, hogy milyen fogások születnek majd, és csodás napoknak nézünk elébe a Millenárison. És bár én borzasztó hosszan tudnék még arról is beszélni, hogy milyen várakozásokkal indulok ki május 17-én a terepre, inkább írok nektek a legfontosabb információkról, hogy lázba hozhassátok magatokat.
Hiszen túl vagyunk a hivatalos sajtóeseményen is, így mostanra minden részletre fény derült.






Kezdjük azzal az alap igazsággal, hogy a Gourmet Fesztivál egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy új helyeket, új ízeket ismerhessünk meg, jóval barátságosabb áron, mintha körbejárnánk a felsorakozó éttermeket. Ne féljetek kísérletezni, mert ez a pár nap kifejezetten erre van.
Az éttermek mellett szokás szerint lesznek bort, sört és röviditalt kínáló standok is, de cukrászdákba és különböző gasztronómiai finomságokat kínáló szereplőkbe is belefuthatunk. És a kóstolás csak a kezdet. Mindegyik napon hallgathatunk előadásokat, és akár fakanalat is ragadhatunk egy-egy workshop alkalmával.
A fesztivál sztárvendége idén Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje lesz. Rajta kívül itt lesz Lengyelország összes Bib Gourmand minősítésű éttermének séfje, Kamilla Seidler, Latin Amerika legjobb női séfje és Maksut Askar, az isztambuli Neolokal séfje, a régió egyik nagy nemzetközi felfedezettje. A színpadi programon túl ők mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak.
Az exkluzív ebédek és vacsorák limitáltak, fentieken túl 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül. Foglaljatok helyet időben!






A workshopokra is érdemes már most jelentkezni, mert nem akárkiktől lehet tanulni. Előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is.
A színpadi program is sok izgalmat ígér: a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, találkozhatnak a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is. Végül a júniusi megmérettetés előtt még találkozhatnak Pohner Ádámmal, az ifjú séftehetséggel, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen.
Idén is lesz díjátadó, és kiosztásra kerülnek a Gourmet-díjak. A közönség és egy szakmai zsűri is megválasztja kedvenc ételét.
És természetesen a kisebbekről sem feledkeztek el, 14 éves kor alatt ingyenes a belépés, és lesznek gyerekprogramok is a Kerek Perec és a Chefparade jóvoltából.
Aki rajong a gasztronómiáért, annak idén is ott a helye!






Fontos információk:
Időpont:
május 17-20.
A fesztivál csütörtökön 17-23 óráig, pénteken 12-23 óráig, hétvégén pedig 11-23 óráig tart nyitva.
Helyszín:
Millenáris Park (Budapest II. ker., Kis Rókus u. 16–20)
Fizetés:
Festipay kártyával, illetve Mastercard PayPass vagy Maestro PayPass kártyával, valamint a Simple appnak köszönhetően már okostelefonnal is
Napijegy: 4300 Ft
Bérlet: 8600 FT
A jegyár tartalmaz:
Spiegelau borospoharat
Electrolux street food falatkát
Stella Artois, Leffe, Hoegaarden vagy Belle-Vue Kriek sörkóstolót
Grand Tokaj borkóstolót
villányi RedY bisztróbor kóstolót
Martini welcome pezsgőt (naponta az első 500 látogatónak)
1 darab Rauch Fresh 0,33L-es gyümölcslevet (naponta az első 1000 látogatónak)
saját összeállítású street kitchen fűszerkeveréket (naponta az első 500 látogatónak)
valamint számos érdekes előadást és kóstolót a gasztroszínpadon, illetve ingyenes gyerekprogramokat a Kerek Perec gasztronómiai játszótéren és a Chefparade főzőiskolában.
További információk és jegyvásárlás:
https://gourmetfesztival.hu





