Kalandos Dunakanyar: a televíziós műsorvezető és a természetvédelmi mérnök véletlen találkozása a játszótéren
- Pedig egy saját honlap működtetése, a videók forgatása és szerkesztése komoly feladat…
M.R.: Bizony, mindent magunk csinálunk. Szóval
a Kalandos Dunakanyar egy anyai hivatását gyakorló profi tévés szerkesztő-műsorvezető és egy kerteket tervező természetvédelmi mérnök kreatív, alkotói találkozása. A honlapnál is például a dizájntól kezdve az utolsó betűig minden a mi munkánk.
Nem számítok profinak sem a photoshop használatban, sem pedig a honlap szerkesztésben, programozásban, de remélem, napról napra egyre jobbak leszünk.
H.O.: Én úgy szoktam fogalmazni, hogy lopott időkben dolgozunk. Amikor ebéd után elalszik a kisfiam, akkor szervezzük a forgatásokat, foglalkozunk promócióval, marketinggel és természetesen a kreatív tartalomgyártással. Egyelőre mindenféle támogatás nélkül. Ketten végzünk el annyi feladatot, amire igazából 4-5 ember is kellene. Mindezt azért, mert nagyon szeretjük a Dunakanyart, és ezt mindenképpen szeretnénk minél több embernek megmutatni.
- Manapság már sok turisztikai tematikájú oldal van, a Dunakanyarban is több ilyen portál működik. Mitől vagy miben más a Kalandos Dunakanyar?
M.R.: Mi elsősorban kis, színes videókat készítünk az itt található értékekről, érdekes embereket és hangulatos helyeket megmutatva. Minden tartalmunkban, mondatunkban és minden képben nagyon erősen benne van a személyiségünk és a látásmódunk. Remélem, Orsi könnyed és lényegre törő riporteri kérdései és az én természetjáró, felfedezni vágyó életstílusom – amelyek a filmekben is visszaköszönnek - a nézők tetszését is elnyerik majd.
- Az Esztergom ízeiben helyi éttermeket fedeztek fel és környékbeli termelőket mutattok be. Mi a célja a sorozatnak?
H.O.: A Balaton-felvidék példája lebeg a szemünk előtt. Ott összefogtak a vendéglátóhelyek, termelők, borászok, és egymást segítve, közösen elérték azt, hogy ma már nemcsak elsősorban a Balaton, hanem sokkal inkább a gasztro élmény miatt utaznak oda a vendégek. Az a célunk, hogy valami hasonló induljon el Esztergomban és a Dunakanyarban.


A vendéglátás az egyik legnagyobb vesztese a világjárványnak. Reméljük, hogy a műsorainkon keresztül országszerte megismerik a helyi éttermeket, termelőket, és egyre többen utaznak majd ide a történelmi és kulturális értékeink mellett az igényes gasztro élmény miatt is.
Mi ezzel szeretnénk segíteni a régiónknak.
- Akkor ezek szerint a Dunakanyar többi településén is meglátogatjátok majd a vendéglátóhelyeket?
M.R.: Igen, szeretnénk. Ezzel kapcsolatban jelenleg is folytatunk tárgyalásokat már más településekkel. De tervezünk még több izgalmas programot ajánlani és bemutatni, sőt abban is szeretnénk segíteni, hogy egy kalandos nap végén melyik szállást érdemes választani.