Ez az ínycsiklandó finomság lett idén a Balaton fagyija
A versenyen különdíjat nyert a balatonszemesi Margaréta fagyizó ZabSzemes édessége, a veszprémi Völgy fagyizó Tök Jó Fagyi nevű sós, tökmagos, vaníliás variációja, valamint a balatonboglári Tejvirág fagyizó Balaton forró csókja fantázianevű fagylaltja.
Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség kommunikációs tanácsadója azt mondta a Veol.hu-nak, hogy a "fagylaltturizmus" jegyében sokan csak azért mennek el egy-egy helyre, hogy egy jó fagyit egyenek. Szerinte
a balatoni turisták egyre inkább keresik a kézműves fagylaltokat a közepes vagy gyenge minőségű tömegtermékek helyett.
Fekete Tamás, a szövetség alelnöke és a verseny zsűrijének elnöke pedig arról beszélt, hogy szerencsére jelentősé a minőségi fejlődés a balatoni cukrászdáknál és fagylaltozóknál. Mint mondta, a cél az, hogy egyre több minőségi és helyi alapanyagokból készült kézműves fagylaltot kínáljanak a balatoni fagyizókban.