Gulyással hódít az idei Gourmet
Május 30. és június 2. között ismét a Millenárisra várnak benneteket a Gourmet Fesztivál szervezői. A rangos gasztro fesztiválon ötven százalékkal több étteremmel találkozhattok. Szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig.
A Sziget Szervezőiroda folytatva az eddigi évek hagyományait, idén is arra törekszik, hogy a legnívósabb hazai gasztronómiai seregszemlén vehessetek részt. A színvonalas kiállítókon és ételválasztékon túl, a helyszín kialakítása, az ülőhelyek száma, az egyedi étkészletek és a kiegészítő programok egyaránt azt a célt szolgálják, hogy csúcsgasztronómiai élményekben legyen részetek.
A „Kóstold meg Magyarországot!” szlogen jegyében, idén még több vidéki és fővárosi étterem kínálatával ismerkedhettek meg. A legjobb éttermeken túl a hazai borászatok, gourmet üzletek, nívós cukrászdák, kávézók, sörfőzdék is kitelepülnek. A kóstolóadagokért egységesen 500 és 1000 forintot kérnek majd. Az ételek mellé szakemberek által összeállított bor ajánlatot is kaptok.


Az idei év újítása, hogy a Gourmet Fesztivál kísérletet tesz arra, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a „gulyás”, a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine.
Az eddigiektől eltérően a kitelepülő éttermek a rájuk jellemző 2-3 különleges fogáson túl most egy gulyás verzióval is előrukkolnak. Itt az alakalom, hogy megismerhessétek Magyarország legjobb séfjei mit gondolnak e hagyományosan magyar ételről, hogyan készítik el saját változatukat.
VIDEÓ: fókuszban a gulyás



A Kőteleki Kaptár mézes bodzaszörpjéhez a Tisza mellől érkezik a zamatos növény, kiemelkedő mézeiket pedig a legjobb konyhákon használják, például a Michelin-csillagos Costes séfje is ezzel főz. Szörpjük tavaly is roppant népszerű volt, pláne egy melegebb nyáreleji napon. Ez minden bizonnyal idén sem lesz másképp.
A Boutiq’ Bár természetesen a korhatáros italok frontján mutatja be tudása legjavát, de a világ 50 legjobb bárjába beválasztott műhely vezetője, Nagy Zoltán mást is ígér a fesztiválozóknak. Nemcsak a szinte védjegyükké vált uborkás vizet, amely két fogás kóstolása között remek frissítő, hanem különleges jeges teákat. Idén Srí Lankán gyarapította tudását a különböző szálas teák tekintetében, így például a Gourmet-ra készített spicy berry bizonyára kellemes kitérő lehet az evéssel járó megpróbáltatások közepette.
Megkóstolhatjátok majd az ország egyik legnépszerűbb kézműves sörét, a Keserű Mézet, és az Élesztőn kívül a miskolci zip’s brewhouse is fölvonul. Érkezik a zip’s ginger, az English Special Bitter, egy golden ale és egy stout is.


Az étel- és italkóstoláson túl színvonalas gasztro- és zenei programokon is részt vehettek. Testközelben láthatjátok az ország Michelin-csillagos séfjét, Széll Tamást (Onyx) aki külön bemutatóval készül, továbbá a tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz Bíró Lajos - Segal Viktor párbaj, 2013-as témájuk a padlizsán.
Élőben is megismerhetitek a minősítésnek megfelelő kistermelőket, valamint külön figyelmet kapnak hazánk legkiválóbb sajtkészítők is. Május 30-án a szakmai napon pedig szó lesz a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) és a Gault & Millau Magyarország (GM) étteremkalauz által nemrégiben alapított „Aranyszalag Minőség” élelmiszer- és alapanyag tanúsítványról.
A fesztivál kiállítói listáján többek között szerepel a Costes, a Chateau Visz, a La Mareda, az Olimpia, a Pomo d'Oro, a Ráspi és a Viator Apátsági Étterem a Badacsonyi Kör, a Bock Pince, Gere Attila, a Heimann Birtok, a Kertész Pincészet, a Kovács Nimród Winery, a Kreinbacher Birtok, a Sauska, a Divin Porcello sonkabár, a Gerbeaud, a Hegyközi Manufaktúra, a Sarki Fűszeres, a Szega Camembert, a Terra Hungarica és a WineAge Borkereskedés is.


A belépőjegy ára változatlanul 2900 Ft, amely mellé jár egy prémium minőségű borospohár, egy tokaji furmint kóstoló, a METRO áruház felajánlásával naponta az első 1000 látogatónak egy bélszín carpaccio, valamint egy csésze kitűnő kávé, amelyet a legjobb hazai baristák készítenek majd.
Ha OTP Klub kártya tulajdonos vagy, 25%-os kedvezményt kapsz a helyszínen kártyáddal vásárolt napijegy árából. Klub tagként kártyád felmutatásával az OTP Bank standjánál egy pohár bort is kapsz ajándékba.

Ízelítő videó a tavalyi rendezvényről:
További infókért KATTINTS IDE
Ha te is eljönnél, nyomj egy lájkot!










